kuvaajaMinä pähkinänkuoressa
Parikymppinen yliopisto-opiskelija.
Valokuvausta, eläimiä, ruokaa, nörtteilyä ja lenkkeilyä. Ja netflixiä.
Harrastuksina pääasiassa hyvin satunnainen valokuvaus ja ratsastus, vielä satunnaisemmin piirrän(/taiteilen) ja pimputtelen pianoakin joskus.
Minä & valokuvaus - mennyt & tuleva
Kameraharrastuksen kipinä syttyi jo nuorempana ikivanhan pokkarin kautta, kuvanlaatu ja -taso oli tosin onnetonta. Ensimmäinen järkkäri, rakas Canon EOS 300D, killui kaulassa 2010 alkupuolelta monia vuosia. Objektiivina kaikkien ihailema, 18-55mm f/3.5-5.6 IS ja sen kaverina 55-200mm f/4.5-5.6 II USM. Silloin en varsinaisesti kuvankäsittelyä harrastanut, mutta koneelta löytyi kuitenkin Adobe Photoshop Elements 5.0.
Reilu vuoden kuluttua mukaan tarttui uusi perheenjäsen vieraasta merkistä, Sigman 18-200mm f.3.5-6.3 DC OS, johon silloin olin kovin ihastunut passelin polttovälin vuoksi. Sittemmin kuvia katsellessani kuvanlaadun eron huomaa... Nykyäänhän kyseinen putki toimii lähinnä ns. turistiputkena, mukana matkoilla ynnä muualla missä tarvitsee monipuolista polttoväliä, muttei halua koko omaisuuttaan mukana raahata.

07.04. 2012 paketista kuitenkin kaivautui uusi runko, nykyäänkin mukana vielä kulkeva Canon EOS 40D. Ikinä en ole vielä joutunut pettymään kyseiseen kaveriin, sopii käteen ja yhteinen taival sujuu.  Vuosien varrella kokemusta ja taitoa oli kertynyt ja ennen kaikkea olin alkanut oikeasti opiskelemaan valokuvausta. Luin netistä, kysyin, kokeilin, epäonnistuin, opettelin ja pikkuhiljaa se alkoi näkyä. Tiedon lisääntyessä aloin tajuta, että kalusto ei taida ihan pysyä perässä. Näillä paikkein näiden ajatuksien myötä mukaan tarttui myös ensimmäinen oikeasti hyvä objektiivi, Canonin 50mm f/1.4 USM. Joka sekään ei ole ollut pettymys. Jossain kohtaa kiinnostuin lisää myös kuvankäsittelystä ja nyt ohjelmaksi on vaihtunut Adobe Photoshop Elements 9.0.
Viiskymppinen killui kameran nokassa yli vuoden lähes jatkuvasti, mitä sitä turhaan hyvää vaihtamaan. Mutta huhtikuun lopulla 2013 koittivat Stockmannin Hullut Päivät ja mitäs sieltä tarttuikaan mukaan. Pitkään haaveiltu macro. Canon 60mm f/2.8 Macro USM. Perheeseen kuuluu myös lisäsalama (Speedlite 420EX) ja jalusta sekä useita muistikortteja, akkuja ja muuta pientä sälää. 
Eihän tästä puutukaan enää kuin laajakulmaobjektiivi ja jokin näppärä zoomi!

Kameran linssin edestä on löytynyt niin omaa koiraa, kuin muidenkin koiria, hevosia niin tapahtumissa kuin kotitalleillaankin, kukkia ynnä muuta rehua sekä luontoa, tulevaisuudessa toivottavasti myös ihmisiä ja monipuolisesti eri tapahtumia.  Ylipäätään toivon, että tulevaisuudessa perheeseen löytyy muutama kiva pikku lisä ja kuvausharrastus ja sen taitojen kehittyminen jatkuu edelleen. Samoin kuvankäsittelytaitojeni toivon parantuvan huimasti! Kenties tulevaisuudessa ihan aito CS5?

Kaiken kaikkiaan kehittyminen on siis tavoite, muttei hiki hatussa vaan rennosti ja hauskasti. En tahdo kuvaamisesta pakkopullaa. Auttaaksesi voit antaa kommenttia kuvistani, niin risuja kuin ruusujakin, kaikki palaute on hyvästä. Kritiikitkin uskaltaa sanoa ääneen, en ole huippukuvaaja ja otan siis mielelläni neuvoja vastaan. Pienikin kommentti piristää ja auttaa, eikä vie sinulta pitkää aikaa!
Tervetuloa katselemaan ja lukemaan!